دانلود پروژه پایان نامه دانشجویی

دانلود پروژه پایان نامه مقاله تحقیق

دانلود پروژه پایان نامه دانشجویی

دانلود پروژه پایان نامه مقاله تحقیق

تحقیق در مورد انواع ویتامینها


دانلود پروژه انواع ویتامینها

 

فهرست مطالب

ویتامین ها :    3

ریشه و اساس ویتامین‌ها :    5

بهترین منبع کسب ویتامین غذاها می باشند    8

چه کسانی نیاز به مصرف مکمل دارند؟    8

انتخاب مکمل ویتامینی :    9

ویتامین ب-۶ :    10

ویتامین ب-۶ (پیریدوکسین)    10

موارد استفاده:    10

منابع غذایی :    10

اشکال دیگر :    11

نحوه مصرف :    11

موارد احتیاط :    11

تداخل های احتمالی :    11

ویتامین K:    12

موارد استفاده    12

منابع غذایی    13

اشکال دیگر    13

نحوة مصرف    13

موارد احتیاط    13

تداخل های احتمالی    14

کمبود ویتامین K    14

ویتامین K ؛ ضروری برای انعقاد خون :    15

نقش ویتامین B در زندگی حرفه ای ورزشکاران :    16

 داروی تقویتی برای ورزشکاران    16

ویتامین B12 :    18

موارد استفاده    19

منابع غذایی    19

اشکال دیگر    19

نحوة مصرف    19

موارد احتیاط    20

تداخل های احتمالی    20

کم خونی وخیم ( کم خونی ناشی از کمبود ویتامین ب ۱۲)    20

ویتامین C :    23

موارد استفاده :    23

منابع غذایی    24

اشکال دیگر    24

نحوة مصرف    24

موارد احتیاط    25

تداخل های احتمالی    25

کشف ویتامین C :    25

منابع غذایی ویتامینC کدامها هستند    27

ویتامین E :    28

ویتامین E و نقش آن در سلامتی    28

موارد استفاده    34

منابع غذایی    35

اشکال دیگر    35

نحوهٔ ‌مصرف    35

تداخل های احتمالی    36

تاثیر ویتامین E در کاهش دردهای قاعدگی :    36

نشانه های کمبود ویتامین E در طیور    37

آنسفالومالاسی    38

   

فقدان ویتامین‌ها نمونهٔ کمبود ویتامین اسکوربوت است که از زمان‌های بسیار درو شناخته شده است. 

روش‌ها درمانی که در دوران قدیم علیه این بیماری بکار می‌بردند، بسیار متغیر بوده (بدون اینکه هرگز کسی بتواند توجیه علمی برای این روش‌ها پیدا کند). «پلین» از علف بریتانیکا صحبت می‌کند (که بی شک نوعی ترشک بوده است)، داروئی که همراه با ژنتیان در یک رسالهٔ پزشکی ایسلندی در قرن پانزدهم هم تجویز شده است. «ژاک کارتیه» گزارش داده که برخی از افراد مبتلا به اسکوربوت با مصرف دم کردهٔ سوزن‌های کاج براساس دستور فارماکوپهٔ هندی درمان شده‌اند و سرانجام، گروهی دیگر از خواص درمانی سنبل ختایی و... نام برده‌اند. 

ولی همه باید تا قرن شانزدهم انتظار می‌کشیدند تا به تدریج به خواص میوه‌های خانوادهٔ لیمو برای درمان این بیماری مشکوک شوند. اما این بیماری همچنان ملوانان کشتی‌های بادبانی را که ماه‌ها در دریا سفر می‌کردند و در طول سفر غذای آنها تنها از مواد کنسرو شده، آردی و نمک سود تشکیل می‌شد و از هر نوع میوه، سبزی‌های تازه و گوشت تازه محروم بودند، می‌کشت. 

بایستی از تجربیات معاصر دکتر «آلن بومبار» که چند سالی است انجام شده، استفاده کنیم تا دریابیم که ادامهٔ حیات افرادی که در دریا گم شده‌اند با استفاه از خود دریا که منبع ویتامین است (پلانکتونها) نیز امکان‌پذیر بوده است. 

فقر ویتامین C تنها دلیل ایجاد اسکوربوت است که اگر ادامه پیدا کند، باعث پیدایش بیماری‌های شدید و سپس مرگ خواهد شد. در حالی که استفاده از تغذیه‌ای عادی همراه با گوشت و خصوصاً سبزی‌ها و میوه‌های تازه، افراد مبتلا به این ناراحتی را که بیماری بیش از حد در آنها پیشرفت نکرده باشد به سرعت بهبود می‌بخشد. 

ابتلا به این بیماری منحصراً بر اثر فقر ویتامین C است (درست مثل بری بری که صرفاً به خاطر فقر ویتامین B راشیتیسم که به دلیل کمبود ویتامین D به وجود می‌آید). 

پس از مدتی محققین متوجه شدند که با قرار دادن حیوانات تحت رژیم‌های غذایی خاصی که از نظر برخی ویتامین‌های مشخص دچار کمبود است، بیماری ایجاد میشود که بعدها آن را فقر ویتامین نامیدند. 

فقر ویتامینی یک بیماری کاملاً مشخص بوده و ناراحتی‌ها و علائم خاص خود را دارد و تنها بر اثر فقدان یا کمبود یک ویتامین کاملاً مشخص ایجاد شده و ادامه می‌یابد (که البته تنها به وسیلهٔ مصرف مجدد همان ویتامین درمان می‌شود). 

بدین ترتیب، گروهی از ویتامین‌ها کشف شدند و نام‌های A، B، C، D، E و غیره را به خود اختصاص دادند. اما در هر یک از این گروه‌ها نیز ویتامین‌های مخلفی یافت شد که آنها را با ارقامی همراه با حرف مربوط به آن ویتامین مشخص کردند. به عنوان مثال، می‌توان از ویتامین B نام برد که خود به حدود پانزده ویتامین دیگر نظیر B۱، B۲، B۳، B۴، و.... تقسیم شده و هریک از آنها خاصیت و نقش ویژهٔ خود را دارند. 

البته اگر سعی کنیم ویتامین‌‌ها را به نوعی تعریف کنیم، شاید بتوان گفت که این عناصر یا بهتر از آن، عناصر حیاتی، برای ادامهٔ حیات لازم بوده (تکثیر، رشد، حفظ و نگهداری، فعالیت، جذب و تحلیل و....) و به بدن امکان می‌دهند تا مواد غذایی را که دریافت می‌کند (عناصری را که از این ویتامین‌ها برخوردار هستند) به مقادیر بسیار کوچکی تبدیل کند که با نیازهای ارگانیکی او سازگاری داشته باشد. فقدان این عناصر حتی به صورت جزئی باعث ایجاد بیماری‌هایی می‌شود که ناراحتی‌ها و آسیب‌های خاص خود را در پی داشته و تنها با استفاده از ویتامین یا ویتامین‌هایی که کمبود آن ایجاد شده قابل درمان است. 

دکتر «پومیه» در این مورد می‌گوید: «تعریفی جامع برای ویتامین‌ها وجود ندارد و تنها توضیحی که می‌توان برای آنها داد این است: دیگر عناصر در صورتی که بیش از حد مصرف شوند انسان را دچار ناراحتی می‌سازند، در حالی که اگر ویتامین‌ها مصرف نشوند، انسان بیمار خواهد شد.» 

تذکر: قبل از شروع مطالعه و بررسی منابع و ریشه‌های ویتامین‌ها، بهتر است یادآوری کنم که مخمر آب جو عملاً دارای تمام ویتامین‌ها است (درست مثل جلبک‌های دریایی که تقریباً تمام ریز عنصرها را در خود دارند).


ریشه و اساس ویتامین‌ها : 

تصور می‌شود که ویتامین‌ها ابتدا توسط برخی از باکتری‌های خاک تهیه می‌شوند. گیاهان این ویتامین‌ها را از خاک جذب می‌کنند، سپس حیوانات گیاهخوار (منجمله انسان) با مصرف این گیاهان، میوه‌ها و سبزی‌ها ویتامین‌ها را جذب کرده و سرانجام، حیوانات گوشتخوار (که انسان در این گروه نیز جای دارد)، با خوردن حیوانات گیاهخوار این ویتامین‌ها را دریافت می‌کنند. 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.